aquarius élet

Aquarius Élet blogja, az egészséges életmódért, gyermek nevelésről, tudatos életről.

Elmélkedés a valódi szépségről

2014. október 22. 14:02 - aquarius élet

bigstock-beautiful-woman-s-face-with-ju-13201610.jpg

"Előbb-utóbb teljesen elfogadod a szerepet, és azt hiszed az alakításról, hogy az te vagy... és ez már nem is szerep... az igazi ember már szinte teljesen eltűnt. Mind élethűbb az alakítás, annál mélyebb a szakadék lényedben.

Az újszülött még egész lény, azért gyönyörű. A báj szépség az egész lényből fakad. Ott nincs megosztottság szakadék, színlelés. Nincs hamis gyerek és igazi gyerek. A gyerek egy. Egyszerűen valódi. Nincs morális csecsemő, meg immorális csecsemő; ha jól érzi magát, akkor mosolyog, ha nem, akkor bőg. Nincsenek elvei.

Mi adunk neki elveket, belőle is képmutatót nevelünk, és egyre nehezebben fog tudni természetesen viselkedni. Ez elkerülhetetlen, emlékezz vissza; téged is megtanítottak a szüleid a rendre, a cselekedeteidet muszáj volt szabályozni... különben kidobtak volna az iskolából. Korlátokat kellett emelni köréd, hogy 'civilizált' — kulturált, jó modorú és főleg sikeres — ember váljon belőled. Egyébként nem tudtál volna beilleszkedni a társadalomba.

Meg kellett tanulnod, hogy 'csináld ezt' és ne csináld azt'. Sokszor a csináld ’ezt' még korai volt, magadtól nem csináltad volna, nem is tudtad volna csinálni. Nem értetted miről van szó, nem akartad, de muszáj volt. És amire azt mondtak, hogy ne csináld', azt szeretted volna csinálni, de nem volt szabad. Beidomítottak. Mi elítéljük a valódit, és a hamist erőltetjük.

A család 'jót’ akar, mert ha nem a szabályok szerint viselkedsz, akkor a világ elítél. Hogy is lehetne valaki egy mesterséges világban valódi? Szerep nélkül nem mehetsz színpadra. Ha van benned valami, ami igazi, megakadályozza az előmeneteledet. A család az előre nevel, arra, hogy légy jó színész, hogy mindenki elfogadjon, hogy a társadalom tapsoljon. Emberek egy társadalomba... még nem volt a világon olyan, amelyik eltűrte volna azt, ami természetes. Ez a gyerek bekerül egy olyan társadalomba, ahol már minden meg van szabva... magatartás... moralitás... ezt mind betanulta. Mire felnő, már nem is tudja, hogy tulajdonképpen — már csak a szerepeiben él, az ártatlan gyermek meghalt. És neki is lesznek majd gyerekei, akiket majd ő tanít a rendre... és ez így megy körbe-körbe. Jó ezt tenni? A társadalmat nem tudjuk megváltoztatni... és ha mégis megpróbáljuk és sikerül, addigra mi már rég nem leszünk itt. Esztendők végtelenjére lenne szükség. De mégis mit lehet tenni? Válj tudatossá, dolgozz magadon. Ismerd fel az életet önmagadban. Keresd azt, ami igazi, és vetkőzd le ami hamis. Mert emiatt szenvedsz, ebből adódik a rossz, ezért pokol az életed. A hamis nem adhat beteljesülést, a hamisból csak hamis fakad. A színdarab végén ki kell menned az utcára, ez elkerülhetetlen. Meg kell értened: csak az adhat tartalmat az életednek, ami igazi, ami valódi. A benned élő lélekhez csak egy út lehetséges: a Valódi."

forrás: Osho: Tantra

C-vitamin és a "külső" szépség

Ahogy a könyvrészletben is olvasható, fontos a belső és valódi szépség. Azonban a külsőnkre is érdemes hangsúlyt fektetni, ma már igazán sokat tehetünk, hogy lassítsuk az öregedés jeleit. Ehhez nincs is feltétlenül szükség luxus kategóriás szépségápolási termékekre, elég, ha egy kicsit tisztában vagyunk pl. a C-vitamin hatásaival.

A C-vitamin használható ránctalanító "szer", mivel serkenti a kollagéntermelés. Megköti a káros szabad gyököket is, mivel antioxidáns hatással bír. Nem csak vitaminok bevitelével, hanem nyers zöldségek fogyasztásával is sokat tehetünk szépségünkért. Található C-vitamin a különböző citrusfélékben, paradicsomban, káposztában is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aquariuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr36817001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása