aquarius élet

Aquarius Élet blogja, az egészséges életmódért, gyermek nevelésről, tudatos életről.

Az örök ifjúság - öregedés nélkül

2014. december 08. 10:13 - aquarius élet

60-year-old.jpg

“Ti azt kérdezitek, hogy mi hisszük-e, hogy a halál elkerülhető. Had válaszoljak a Siddhák szavaival: “Az emberi test egy egyéni önálló sejtből van felépítve, ugyanúgy mint a növények és állatok teste, amelyeket mi szívesen a mi, még kevésbé fejlett, fiatalabb testvéreinknek nevezzük. Ez az önálló sejt a testnek egy parányi egysége. Egy sokszor megismétlődő osztódás és növekvés folyamata által ebből a sejt-magból végül egy teljes emberi lény jön létre, ami majdnem számtalan milliónyi sejtből van felépítve.

Ezen sejtek közül mindegyiküknek megvan a saját tulajdon szerepe, de lényegében megtartja az egyéni sejt tulajdonságait, amiből származik. Ezt az egyéni sejtet lehet a lelkesített élet fényhordozójának tekinteni. Az viszi át egyik nemzedékről a másikra az Isten rejtett tüzét, - minden élőlény életerejét, - egy szakadatlan vonalban ami visszatér abba az időbe, mikor az élet először jelent meg ezen a földön. De hogyan áll ez a sejt-csoportokkal? Ezek a sejtek az egyéni sejt sokszorosan ismétlődő szaporodásából jöttek létre és megtartották annak egyéni tulajdonságait, és egy azok közül a rejtett élet-tűz vagy az örök ifjúság. A sejtcsoportok (vagy a test) lépnek fel mint ezen egyéni sejt őrei, csupán az életnek arra a rövid idejére amit ti most ismertek.”

“A legkorábbi tanítóink sugallat útján jutottak azon igazsághoz, hogy az élet-reakciók az állatoknál és a növényeknél valójában ugyanaz. Eltudjuk képzelni ezeket a tanítókat ülve egy ágait szélesen kiterjesztő waringin fa alatt így beszélve a tanítványaikhoz: ‘Nézzétek ezt az óriási fát. Az élet-folyamat, amely a mi testvérünkben, ebben a fában végbemegy, elvileg ugyanaz mint ami nálunk. Lásd a leveleit és a bimbóit, milyen fiatalok azok, - olyan fiatalok mint amilyen fiatal a mag amelyikből ez az óriás származik.’ Mivel az élet-reakciók a növényeknél és az embernél ugyanaz, az ember biztosan hasznot húzhat a növény tapasztalataiból. Éppúgy mint a levelek és a hajtások a gallyakon a legidősebb waringin fán, ugyan olyan fiatalok mint a mag, amiből a fa kikelt, a sejtcsoportoknak az emberi testben nem kell életerejüket lassanként elveszteni és elhalni, hanem mindig fiatal maradhatnak épen úgy mit a petesejt vagy az egyéni önálló sejt.

Valóban, nincs egyetlen ok, amiért a tested nem lehetne éppen olyan fiatal és életerős mint az élet-mag amiből származik. A szélesen kiterjedő waringin, mindig egy öröké tartó élet jelképe, nem hal el, nem pusztul el, hacsak nem egy baleset által. Nincsen természeti törvény a hanyatlásra, nincsen megöregedő folyamat ami láthatóan megtámadná a sejtjeinek életerejét. Ugyanaz érvényes az isteni-emberi testnek. Nem létezik természeti törvény, ami az embert hanyatlásra és halálra kényszeríti, azt csak egy baleset okozhatja. Nem létezik elkerülhetetlen megöregítő folyamat a testben vagy a sejtcsoportokban, - semmi ami az egyént lassan lebéníthatja. Tehát a halál elhárítható;  a betegség első sorban nem-jólét, a jólét vagy santi távolléte, az azt jelenti, hogy hiányzik egy kellemes jókedvű szellemi nyugalom, ami a szellem által a testre visszatükröződik.

Időskor - öregedés nélkül

Öregkori szellemi gyengeség, az ember általános tapasztalata, nem más mint egy kifejezés, ami az ember tudatlanságát rejtegeti annak okaival szemben, nevezetesen némely hibás állapotokat a testben és lélekben. Még baleseteket is meglehet előzni egy helyes szellemi magatartással. A Siddhák azt mondták: A test életerejét úgyannyira fennlehet tartani, hogy erőfeszítés nélkül, természetes módon fertőző és más fajta betegségek mint például pestis vagy influenza ellenállhatók. A Siddhák képesek bacilusokat bevenni anélkül, hogy megbetegednének.”

forrás: Baird T. Spalding: A Távol-Keleti mesterek tanítása

Öregedés lassítása

Érdekes volt számomra ez előző gondolatmenet. Úgy gondolom tanácsként meg is fogadhatjuk, hogyan lassítható az öregedés folyamata. Hiszek benne, hogy ha megállítani nem is, azonban késleltetni lehet. Mindenki felelős a testi-lelki egészségéért, és igenis odafigyelhetünk arra, hogy az öregedés minél később jöjjön el, és minél tovább maradjunk szellemileg fittek. Úgy gondolom, ha gondolatainkat pozitív irányba fordítjuk, tudatosan táplálkozunk és nem marad el a testmozgás sem az életünkből, az öregedés nagyban kitolható. Figyeljünk oda szellemi frissességünkre, dolgoztassuk agyunkat, például keresztrejtvény fejtéssel.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aquariuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr96910473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása