aquarius élet

Aquarius Élet blogja, az egészséges életmódért, gyermek nevelésről, tudatos életről.

Játékpedagógia és a Játékegyetem

2014. december 07. 15:00 - aquarius élet

children reading book.jpg

"Erre egyikünk Jézushoz fordult a kérdéssel: “Mindenki előhozhatja a Krisztust?” a válasz így hangzott: “Igen, minden törekvésnek csak egy végcélja van. Az ember Istenből ered és neki Istenhez kell visszatérni. Az ami a mennyekből leszállt, annak újra a mennyekbe kell felemelkedni. Krisztus története nem Jézus születésével kezdődik és nem is végződik kereszthalálával.

A Krisztus már ott volt mikor Isten az első embert a saját képmására teremtette. A Krisztus és ez az ember egy; minden ember és ez az ember egy. Úgy ahogyan Isten az Ő Atyja volt, úgy Ő minden embernek, minden gyerekének az Atyja. Úgy mint a gyerekben, a szülei tulajdonságai benne vannak, Úgy bent van a Krisztus minden emberben.

Sok évig élt a gyerek Jézus és tudatában volt annak, hogy ő a Krisztus, hogy ő egy az Istennel, a Krisztus által belül önmagában. Úgy kezdődött a Krisztus története, amit az ember eredetéig vissza lehet követni. Hogy a Krisztus többet jelent mint az ember Jézus, az magától értetődik. Ha ezt nem láttam volna be, akkor nem lettem volna képes a Krisztust nyilvánosságra hozni. Nekem ez a nagy értékű gyöngy, a régi bor új zsákokba, az igazság amelyet sok más ember kinyilatkoztatott, akik ugyanazokat az eszményeket hozták nyilvánosságra és teljesítettek be mint én.”

forrás: Baird T. Spalding: A Távol-Keleti mesterek tanítása

A Játékegyetem célja

Tiszteljük hát gyermekünket, hiszen már benne is ott lakozik Krisztus, ahogyan minden teremtményben. A tudatosan élők ezt már rég felismerték, ahogyan azt is, hogy azt is hogy a gyermek igazi minőségi játékok segítségével fejleszthető. A jó játékoknak tehát igenis helye van a tehetséggondozásban, pedagógiában. ezt az elvet képviseli a Játékegyetem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aquariuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr846910373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása